Паундът се взриви. Това коментира турският президент Реджеп Ердоган. Той стана

...
Паундът се взриви. Това коментира турският президент Реджеп Ердоган. Той стана
Коментари Харесай

Ердоган се присмя на Великобритания: Паундът се взриви

Паундът се взриви. Това разяснява турският президент Реджеп Ердоган. Той стана очевидец на 50% спад в цената на лирата през последната година, само че това не го спря да даде думата си във връзка с срутва на паунда, оповестява Bloomberg.

" Паундът се взриви ", сподели той по време на предавано по малкия екран събитие в Анкара.

Британският министър председател Лиз Тръс към този момент бе подложена на критика от страна на Международния валутен фонд (МВФ), Moody’s Investors Service и редица интернационалните стопански системи тази седмица, откакто огромната ѝ стратегия за данъчни съкращения изплаши вложителите. Това изпрати цената на валутата до рекордно дъно по отношение на $ и усили поевтиняването за последните 12 месеца до 19%.

В същото време в петък турската лира продължава да поевтинява, откакто по-рано Ердоган прикани за едноцифрени лихвени проценти до края на годината от 12% сега с довода, че това ще забави инфлацията. Това задълбочи опасенията за метода на държавното управление към паричната политика във времена на компликации за интернационалните пазари, съобщи вложител.бг.

Въпреки всичко обаче турската валута въпреки всичко се показва по-добре от паунда, откогато Тръс пое поста преди по-малко от месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР